Barn som vill bli proffs ska tränas av riktiga fysproffs

23/9, 2017 kl. 17:30

Först i vuxen ålder är det dags att träna på att vinna matcher och mästerskap och då måste kroppen vara väl förbered genom mognadsanpassad fysträning under barn- och ungdomsåren.

  • www.webcoach.se
  • www.webcoach.se

Barn och ungdomar som vill bli proffs ska inte träna som proffs utan tränas av fysproffs för att utvecklas under hela uppväxten. Att träna som ett proffs kräver att grundfärdigheter för rörlighet, kondition, styrka och spänst redan finns där.

Det tar många träningstimmar och flera år att utveckla de fysiska färdigheter som krävs för att kunna träna och tävla på proffesionell nivå.

Den engelska utvecklingsmodellen LTAD, Long Therm Athletic Development som används för att utveckla ungdomshockeyn i Kanada och USA anpassar träningen efter spelarnas ålder och mognadsgrad.

Det handlar om att ha roligt som knattespelare och utveckla grundläggande färdigheter som koordination, balans, rörlighet och snabbhet under lättsamma former för att ge varje barn en bra start på en lång idrottslig karriär som motionär, elitaktiv eller proffs.

Att ta genvägen och träna barn som proffs för att tävla och vinna barn- och ungdomsturneringar är att hoppa över flera steg i en långsiktig planering som bygger på att utveckla alla barn och ungdomar som vill bli bra i sin sport.

Genvägen till snabba resultat är ibland den kortaste vägen till att unga idrottsutövare som vunnit allt som barn slutar med sport innan tonåren. I Svensk Hockey försvinner hälften av alla spelare innan de nått tonåren.

Att lära sig att träna och att "träna på att träna" är nödvändigt för alla barn och ungdomar som vill förbereda kroppen för tuffare träning i tonåren när det är dags att träna på att tävla och prestera som junior.

Först i vuxen ålder är det dags att träna på att vinna matcher och mästerskap och då måste kroppen vara väl förbered genom mognadsanpassad fysträning under barn- och ungdomsåren.

All Sport & Idrott

National Strength & Conditioning Association

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng