Den som hoppar högt och springer snabbt åker fort

3/10, 2017 kl. 20:16

Med hjälp av höga eller långa hopp kan hockeyspelare i alla åldrar som vill utveckla snabbhet på isen träna kort sprint och hopp vid sidan av hockeyträningen för att utveckla sin förmåga att röra sej snabbare och mer explosivt på planen.

  • Niclas Carlson Gävle
  • www.webcoach.se
  • www.webcoach.se

Svenska ishockeyförbundet rekommenderar hockeyspelare på alla nivåer att köra ett fyspass för varje genomförd isträning under säsongen.

Det innebär att veckans ispass ska vägas upp med lika många fyspass för rörlighet, styrka, snabbhet och spänst.

Det är sedan tidigare känt att den som springer fort rakt fram också är den som åker snabbast på isen. Det är också känt att den som hoppar långt och högt utvecklar sin snabbhet.

Med hjälp av höga eller långa hopp kan hockeyspelare i alla åldrar som vill utveckla snabbhet på isen träna kort sprint och hopp vid sidan av hockeyträningen för att utveckla sin förmåga att röra sej snabbare och mer explosivt på planen.

Den som glömmer bort att träna fys under säsongen blir mindre rörlig och förlorar maxtyrka och hoppstyrka under säsongen.

Ingen hockeyspelare blir rörlig, snabb, stark och explosiv av på isen. Planera för ett fyspass för varje ispass för att utveckla det fysiska spelet.


National Strength & Conditioning Association

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000000660

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng