Att bli större och starkare till nästa säsong är ett av målen med styrketräning. Större muskler blir också starkare muskler och muskelstyrka är en förutsättning för spelare som passerat puberteten att utveckla den explosiva förmågan.

När hockeyn tagit slut för de flesta lagen är det dags för tränare och unga spelare att planera för vårens och sommarens
uppbyggnadsträning.

Innan puberteten leder inte styrketräning till att musklerna blir märkbart större men styrkan ökar markant. Ingen gång i livet är det lättare att bli starkare av styrketräning som innan puberteten.

Styrketräning före puberteten leder också till att unga spelare lär sig att tåla mjölksyran bättre vid tuffare träning och hårdare belastning som vuxen. Med några få övningar som knäböj, bänkpress, marklyft och frivändning kan spelare i alla åldrar förbättra sin atletiska förmåga.

Spelare som lämnat ungdomshockey för spel på en högre nivå behöver större och starkare muskler för att gå upp i vikt till nästa säsong.

3-5 set med 8-12 repetitioner och en relativt kort vila i 30-60 sekunder används inom många idrotter som uppbyggnadsträning. Träningen är skadeförebyggande och förbereder senor, ligament och brosk för större påfrestningar under annan träning och match.

Det är under vilan efter träning som musklerna växer och blir större och starkare. Det gäller att äta tillräckligt med mat och sova gott om natten för att träningen ska få avsedd effekt.

Stenhård sommarträning leder inte unga och relativt otränade spelare framåt. Istället är det klokt att träna varannan dag under våren och använda vilodagarna för att återhämta sig till nästa träningspass.

Förutom styrketräning ska en ung hockeyspelare träna kort sprint, explosiva hopp och kast tillsammans med träning som förbättrar konditionen för att utveckla den fysiska förmåga som efterfrågas på J18-nivå.

http://www.stack.com/a/why-building-muscle-is-important-for-athletes-not-just-bodybuilders utm_source=Facebook&utm_medium=Social&utm_campaign=Promo


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se