När barmarksträningen är slut sammanställs alla träningsresultat i Webcoach Sport. Enskilda spelare och lag som tränat för att bli en division bättre i sport till kommande säsong har gjort de framsteg som behövs för att spela hockey på en högre nivå.

De spelare som följt ett eget program förbättrar sina träningsresultat i bänkpress med mindre än 20 procent i snitt medan spelare som väljer att träna med en personlig tränare ökar sina bänkpressresultat med över 40 procent. En jämförbar ökning med mer än det dubbla.

Benstyrkan ökar med 25 procent hos gruppen spelare som tränar efter eget huvud och strax under 40 procent i gruppen som har en tränare som lägger upp programmet och övervakar träningen.

De spelare som tränat med stöd av en tränare i Webcoach Sport under sommaren har gått upp 1-2 kg i vikt. Resultatet för bänkpress har ökat med 35 kg, knäböj har ökat med 60 kg och frivändningsresultatet har förbättrats med 30 kg i snitt.

Förbättringen räcker för att nå kravprofilen för nationell elit men kräver fortsatt progression för att matcha kravet för internationellt spel.

Med hjälp av en personlig tränare på nätet kan resultaten förbättras från relativt låga invärden till acceptabla eller riktigt bra utvärden genom anpassad träning under barmarksperioden.

http://webcoach.se/pages/view/hockey

National Strength & Conditioning Association

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000000331