Niclas Carlson Gävle Vision 4 Sports foto: All Sport & Idrott

Fysträning för snabbare fötter och bättre teknik på V4S Precamp i Riga

22/7, 2017 kl. 07:43

Fystränarna Niclas Carlson och Victor Lejon från Gävle håller i all träning som sker utanför isen på Vision 4 Sports årliga Precamp i Riga där spelare i alla åldrar förbereder försäsong och tävlingssäsong med sitt nya eller gamla lag.

  • Niclas Carlson Gävle foto: All Sport & Idrott
  • Webcoach - en personlig tränare på nätet
  • Victor Lejon Gävle Vision 4 Sports foto: All Sport & Idrott
  • Vision 4 Sports foto: All Sport & Idrott
  • Victor Lejon Gävle Vision 4 Sports foto: All Sport & Idrott
  • Vision 4 Sports foto: All Sport & Idrott
  • Webcoach - en personlig tränare på nätet
  • Webcoach - en personlig tränare på nätet

Just nu pågår Vision 4 Sports årliga Precamp i Riga. Niclas Carlson ingår i Vision 4 Sports prestationsteam med fystränare, istränare och mentorer som hjälper ungdomsspelare och proffs att förbereda sig på bästa sätt på och vid sidan av isen före, under och efter säsong.

Precamp i Riga innehåller hockeyfys i samband med isträningen där spelarna får lära sig att använda övningar och träningsmetoder före och efter ispassen för att bibehålla och förbättra prestationsförmågan när det är mycket mer istid under en träningsvecka än vad spelarna annars är vana vid.

Under Vision 4 Sports Precamp i Riga finns det en röd tråd mellan fysträning, isträning och återhämtning mellan passen. Den nybyggda ishallen håller B-hallsformat men erbjuder isträning, gym och restaurang under ett och samma tak. Hallvärdar som kan språken som talas av tränare, ledare och spelare ser till att allt flyter på med transporter, träningstider och mat.

Anpassad träning som vilar på vetenskaplig grund hjälper spelarna som deltar på Vision 4 Sports Precamp i Riga att värma upp och att varva ned på effektivast möjliga sätt i samband med isträningarna. Korta träningspass mellan ispassen ger spelarna chans att återhämta sig till nästa träningspass. Enkla träningstester berättar om spelarna är spelklara när träningsdosen är högre än normalt.

- Det tränas på många olika sätt ute i klubbarna och det är bra att Vision 4 Sports spelare själva lär sig hur man tar hand om sin kropp och använder fysträning på ett smart sätt i samband med annan träning under en intensiv match- eller träningsvecka säger Victor Lejon som tillsammans med Niclas Carlson leder fysträningen på plats i Riga.

När temat för veckan är bättre teknik och snabbare fötter på isen ska fysträningen anpassas så att spelarna inte kommer trötta och slutkörda till ispassen.

I Riga finns det hur mycket istid som helst och ett gym i tre plan så det finns möjligheter att planera träningen klokt så att moment för inlärning och utveckling alltid sker på pigga ben.


Vision 4 Sports Precamp i Riga http://www.precamp.se

Läs mer:
http://sportidrott.se/articles/view/precamp-i-riga-utvecklar-tekniken-och-akstyrkan-hos-unga-ishockeyspel

http://sportidrott.se/articles/view/tester-och-traning-med-vision-4-sports-i-riga


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng