GGIK Innebandy testar och tränar online i Webcoach Sport. Webcoach Sport är en personlig tränare på nätet som matchar varje spelares test och träningsresultat mot de krav som gäller för spel på en högre nivå.

http://www.webcoach.se/pages/view/innebandy

Målet för varje spelare är att spela i landets högsta liga. Därför används kravprofilen för SSL och landslaget när spelarna testas och tränas under sommaren.

Under juni månad har spelarna tränat på tisdagar och torsdagar med laget. Träningen är utformad efter de inledande testerna för rörlighet hoppstyrka och kondition.

-Resultatet visade att samtliga spelare har bra kondition och ligger på en riktigt hög nivå för Beep test som används av många sporter för att uppskatta konditionsvärdet för Vo2 max.

-Ett högt konditionsvärde är nödvändigt för att kunna återhämta sig efter tuffare träning

-Rörlighetstester och hoppstyrka är till för att fystränaren Victor Lejon ska veta vilka övningar som ska användas för att utveckla spelarna.

-När rörligheten ökar förbättras hoppstyrkan markant. Några spelare hoppar mellan 30-100 cm längre efter en månads träning.

-Det visar dels att några spelare inte hoppat tidigare och att andra mer tränade spelare utvecklas och blir mer explosiva av sommarträningen.

-Den som hoppar längre springer snabbare. Det är ett av målen inför nästa säsong. Lag som orkar vara upprepat snabba under hela matchen är alltid svåra att möta.

Två gånger i veckan tränar spelarna styrketräning på Må Bättre Gym i Gävle eller Sandviken som stöttar laget med träningskort.

Spelarna blir starkare för varje vecka och den nuvunna styrkan omsätts till start, stopp och snabba riktningsförändringar på tisdagar och torsdagar när laget tränar ihop med fystränaren Victor Lejon från Gävle.

-Från start så tänkte vi träna gemensam fys tre dagar i veckan. När laget visade så bra testvärden för kondition så fanns det ingen mening med att nöta spåret och träffas för att köra backinteravller i Hemlingby.

-Det är annars vanligt att man bara kör på av gammal vana. Med tester och anpassad träning online kan vi se till att laget och varje spelare utvecklar det som ska utvecklas för spel på en högre nivå med siktet inställt på SSL.

-Det finns en härligt driv och en träningskultur i laget som inte finns i så många andra lag som vi träffar. Det är härligt att gå på en lagträning. Man blir glad!

-Spelarna tränar och tävlar på träningen. Dom visar också bra resultat för maxstyrka och hoppstyrka och de flesta spelarna når redan upp till kravprofilen för SSL och landslaget efter bara en kort tids resultatstyrd träning.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se