Halva träningspass gav dubbel styrkeökning

4/12, 2017 kl. 07:51

När erfarna norska styrkelyftare i samarbete med det Norska Styrkelyftförbundet, Norska Idrottshögskolan och Olympiatoppen lät två träningsgrupper träna enligt samma träningsprogram fördelat som 3 hela eller 6 halva träningspass i veckan gav en dubbel träningsfrekvens dubbel styrkeökning.

Att lära sig träna kort pass med hög intensitet flera gånger i veckan kan vara en nödvändighet för den som vill träna och tävla på nationell och internationell hög nivå.

När erfarna norska styrkelyftare i samarbete med det Norska Styrkelyft förbundet, Norska Idrottshögskolan och Olympiatoppen lät två träningsgrupper träna enligt samma träningsprogram fördelat som 3 hela eller 6 halva träningspass i veckan gav en dubbel träningsfrekvens dubbel styrkeökning.

Den Norska studien som kallas Frekvensprojektet mäter fördelarna för redan tränade individer att köra 6 korta träningspass istället för 3 hela träningspass i veckan. Båda träningsgrupperna som ingick i Frekvensprojektet använde samma antal övningar, totalvolym och belastning fördelat på 3 eller 6 pass i veckan under 15 veckor.

http://styrkeloft.no/2010/03/31/resultater-fra-frekvensprosjektet/

När maxstyrkan testades efter träningsperiodens slut hade gruppen som tränat 6 halva träningspass i veckan under 15 veckor förbättrat sina styrkeresultat dubbelt så mycket som träningsgruppen som tränat med samma övningar och samma belastning 3 gånger i veckan. Muskelmassan ökade även mer i träningsgruppen som körde 6 halva träningspass i veckan.

Med en ökad träningsfrekvens med kortare träningspass som återkommer oftare går det enligt Frekvensprojektet för redan tränade individer att förbättra sina maxresultat i 1RM bänkpress, benböj och marklyft.

All träning övervakades online med hjälp av träningsrapporter som varje deltagare skickade in till forskargruppen under hela test- och träningsperioden. Tillsammans med tester för 1RM styrka gjordes även en kostregistrering av varje deltagare av näringsforskare på Olympiatoppen i Norge.


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng