Hårdträning kräver 3-4 dagars återhämtning

29/7, 2017 kl. 12:42

Riktigt vältränade och elitaktiva spelare som tränar och tävlar på hög nivå kan genomföra två hårda intervallpass i veckan och blandar därför enstaka högintensiva träningspass med lättare träning i veckorna för att förbättra tävlingsformen. Samtidigt kör unga och relativt otränade spelare backintervaller och tränar sig riktigt trötta flera gånger i veckan och ibland två gånger om dagen under sommaren för att bli bättre hockeyspelare i höst.

Den som tränar riktigt hårt behöver 3-4 dagar på sig för återhämtning innan nästa träningspass för att träningen ska ge önskad effekt.

Utan återhämtning blir ingen spelare oavsett ålder
och nivå större, starkare, snabbare, uthålligare eller mer explosiv av sommarträning inför den kommande tävlingssäsongen.

Riktigt vältränade och elitaktiva som tränar och tävlar på hög nivå kan genomföra två hårda intervallpass i veckan och blandar därför enstaka högintensiva träningspass med lättare träning i veckorna för att förbättra tävlingsformen inför den nya säsongen.

Samtidigt kör unga och relativt otränade spelare
backintervaller och tränar sig riktigt trötta flera gånger i veckan och ibland två gånger om dagen under sommaren för att bli bättre hockeyspelare i höst.

Hårdträning och tuffare mjölksyraträning har ofta en mindre effekt hos barn och ungdomar än när vuxna tränar hårt för att bli bättre i sin sport.

Det gäller för tränare och spelare att hålla koll på träningen så att den totala belastningen inte är för stor och att återhämtningstiden blir för kort för att
få resultat av träningen.

Ju hårdare en spelare eller ett lag tränar desto viktigare är det att det finns en bra plan för återhämtning.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng