Övergången från duktig ungdom till junior ska förberedas med anpassad fysträning. Oavsett ålder på spelarna så ska sommarträningen för att bli en bättre spelare på isen inriktas på att utveckla fysiska grundegenskaper för rörlighet, snabbhet, styrka, spänst och uthållighet för att ta spelet till nästa nivå.

Niclas Carlson och Victor Lejon från Gävle tränar unga hockeyspelare under sommaren. Hofors Hockey U16 har testats och tränats under 10 veckor av fystränaren Victor Lejon och träningen har givit bra resultat. Tester före och efter träningsperiodens slut visar att träningen utvecklar spelarnas fysiska färdigheter under sommarlovet

-Rörligheten och och hoppstyrkan som vi mäter med flera tester har förbättrats i hela gruppen säger Victor Lejon. Rörlighet är helt nödvändigt för att spelarna ska använda rätt teknik för att utveckla både styrka och explosiv kraft på träningen.

Rörlighetstesterna brukar bara 2-3 spelare i varje lag fixa i 13-16 år ålder. I Hofors Hockey klarar alla spelare som vi testat för andra gången på 10 veckor av testerna. Det är starkt jobbat av både tränare och spelare som får jobbet gjort. Rörlighetsträning handlar om att göra sin hemläxa varje dag under sommarlovet.

-Hoppen mäter olika styrkor som går att översätta till skridskoåkning och förbättrar start, stopp och snabba riktningsförändringar på isen.

-När spelarna blivit rörligare förbättras hoppförmågan och spelarna hoppar både högre och längre efter 10 veckors träning.

-Den som hoppar långt springer ofta snabbt och den som springer snabbt åker fort. Det är så off-ice kan kopplas mot bättre hockey.

-Det är roligt att se hur spelarna i laget har utvecklats med hjälp av anpassad fysträning. Testresultaten visar
med tydlighet att alla spelarna är mer rörliga och explosiva nu.

-Hoppen har förbättrats enormt. Höga eller långa hopp är en bra indikator över hur unga spelare utvecklar sin styrka och snabbhet under uppväxten.

-Samarbetet med Hofors Hockey ger varje spelare i laget en förutsättning att utvecklas från ungdomsspelare till duktig junior.

Oavsett vilken sport eller nivå man väljer att spela på som junior och senior så är fysisken man tränar upp under ungdomsåren något som påverkar hälsan och prestationsförmågan för resten av livet.

http://webcoach.se/pages/view/hockey

All Sport & Idrott

WEBCOACH HOCKEY
http://webcoach.se/pages/view/hockey


Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se