I en studie från den amerikanska collegehockeyn, NCAA högsta division, visar resultaten att förmågan att åka skridskor fort och att återhämta sej mellan varje testförsök försämras under säsongen.

Spelarna åkte skridskor i 45 sekunder med en vilotid på 90 sekunder och upprepade testet fem gånger.

Medeleffekten och hastigheten i varje testförsök var mätbart högre under försäsongen. Den upplevda ansträngningen var högre efter säsongen redan efter två av fem försök.

Resultatet visar att spelare mister en del av sin förmåga att upprepat åka fort och jobba hårt med god återhämtning under en säsong.

Genom att testa formen före och efter hockeysäsongen kan tränare med hjälp av testresultaten söka nya vägar för att bibehålla och förbättra den fysiska prestandan hos sina spelare.


National Strength & Conditioning Association.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438














Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000000554