Ett flertal olika studier kan koppla golfspelares testresultat för ben och överkroppsstyrka till höga hastigheter på klubbhuvudet och ett låg handikapp.

Uppmätta resultat av hastigheten på klubbhuvudet och den atletiska förmågan i övningar som mäter styrka och explosiv kraft är avgörande för spelarnas handikapp. Det gäller både för vuxna amatörer och toppspelare på internationell topp.

En liknade studie har nu gjorts på unga golfspelare i 13-17 års ålder för att undersöka vilka parametrar som påverkar klubbhuvudets hastighet och handikapp.

Resultatet av studien visar att storleken på spelaren i form av längd och vikt tillsammans med testresultaten för höga hopp och olika kast med medicinboll kan kopplas ihop med med både lågt handikapp och klubbhuvudets hastighet hos unga damspelare i 13-17 års ålder.

För gruppen unga herrspelare i 13-17 års ålder är det resultaten av sittande och stående medicinbollskast som kan kopplas samman med hög hastighet på klubbhuvudet och ett lågt handikapp.

Under vinterhalvåret ska unga golfspelare och deras tränare ägna tid åt att träna styrketräning, hopp och viktade kast för att förbättra golfspelet till nästa säsong.

All Sport & Idrott

National Strength and Conditioning Association

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000002300