Den som dricker läsk går upp i vikt. Det gäller både vuxna och barn. Effekten syns redan vid en daglig dos av en burk läsk.

På samma sätt som att den som dricker läsk går upp i vikt går den som slutar med läsk ned i vikt vilket kan vara en bra start till en hälsosammare livsstil utan en massa tillsatt socker i form av läsk, juice, saft och andra söta drycker.

England gör nu slag i saken och inför en sockerskatt på läsk. Precis som i Sverige har en sockerskatt diskuterats i England under några år.

Barn och ungdomars hälsa blir allt sämre och ett högt sockerintag kan vara en del av orsaken till en försämrad hälsa.

Den nya lagen kommer att införas först om två år så att läskedrycksindustrin har tid på sig att ställa om produktionen till mindre sockerhaltiga drycker.

Den nya sockerskatten beräknas ge 520 miljoner pund motsvarande 6 miljarder kronor per år till den Engelska statskassan.

Pengarna från en ny sockerskatt på läsk ska användas till att fördubbla stödet till idrott för elever på låg och mellanstadiet i syfte att förbättra hälsan hos barn- och ungdomar i England

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6391485

Niclas Carlson
leg.kiropraktor
Hälsa Sverige


http://www.niclascarlson.se

http://www.halsasverige.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014. http://www.niclascarlson.se