Statistiskt så kommer upp till hälften av alla löpare att skada sig under ett år. Nya rön och metoder dyker hela tiden upp för att lindra och bota idrottskador som drabbar amatörer, elitaktiva och proffs.

Både rön och metoder beskrivs av många aktörer som
världsnyheter och används i marknadföringen som något helt unikt som kommer att revolutionera all sport och idrott.

Principerna som lärs ut på moderna skolor och institut är inte nya på något sätt. Redan 300 år f.kr berättade de gamla grekerna genom Aristoteles om principerna för kraftöverföring vid löpning och gång.

Leonardo Da Vinci beskrev mänsklig rörelse i sina målningar på 1400-talet och Newtons lagar från 1600-talet används idag för att förklara vanliga belastningskador som uppstår under motions- och tävlingsidrott.

På 1800-talet beskrevs löpsteget i detalj av bröderna Weber och kraftplattor användes i kombination med kameror i syfte att testa och utvärdera löpare.

Efter det har forskning och utvecklingen av nya mätmetoder formligen exploderat. Företag som tillverkar löparskor har lagt stora resurser på utveckling av nya material för att förebygga skador.

Trots det är det många löpare som skadar sig i så stor utsträckning att tränings- och tävlingsresultaten blir lidande då kunskapen om träning, biomekanik och ledbelastning fortfarande inte bemästras av tillverkare, löpare och deras tränare efter alla år som gått.

Genom att använda gamla principer för sammanatta rörelser i flera plan och omsätta nyvunnen kunskap kring skadornas uppkomst kan duktiga terapeuter utbildas för att vägleda människor som drabbas av skador som uppstår under träning och tävling.

Det är viktigt att den som ska behandla idrottsskador och träna andra för att utveckla dem i sport har full koll på hur kroppen fungerar och anpassar sig till de krafter och belastningar som uppstår på leder, ligament och muskler under motion och idrottsutövning.


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se