Precamp Vision 4 Sports foto: All Sport & Idrott

Precamp i Riga utvecklar tekniken och åkstyrkan hos unga ishockeyspelare

19/7, 2017 kl. 09:08

Under Vision 4 Sports årliga Precamp i Riga förbereder sig hockeyspelare i alla åldrar och på olika utbildningsnivåer för den kommande säsongen. En viktig del i utvecklingen av alla hockeyspelare är skridskoåkningen som vid sidan av snabbhet, spelsinne och egen drivkraft är det som scouter, agenter och nya arbetsgivare söker hos framtidens ishockeyspelare.

  • Precamp Vision 4 Sports foto: All Sport & Idrott
  • Precamp Vision 4 Sports foto: All Sport & Idrott
  • Precamp Vision 4 Sports foto: All Sport & Idrott
  • Precamp Vision 4 Sports foto: All Sport & Idrott
  • Victor Lejon fystränare Gävle Precamp Riga Vision 4 Sports
  • Victor Lejon fystränare Gävle Precamp Riga Vision 4 Sports

Att utveckla skridskoåkningen vid sidan av isen med hjälp av anpassad fysträning för spelare som befinner sig mitt i puberteten bygger på rörlighetstester och övningar som förbättrar maxstyrkan och hoppstyrkan.

Under Vision 4 Sports årliga Precamp i Riga förbereder sig hockeyspelare i alla åldrar och på olika utbildningsnivåer för den kommande säsongen.

En viktig del i utvecklingen av alla hockeyspelare är skridskoåkningen som vid sidan av snabbhet, spelsinne och egen drivkraft är det som scouter, agenter och nya arbetsgivare söker hos framtidens ishockeyspelare.

Spelare som blir starkare i ben och överkropp hoppar både högre och längre och åker enligt idrottsvetenskapliga studier snabbare när det är dags att mäta sin förmåga på isen.

Ingen gång i livet är det så lätt att bli mycket starkare av styrketräning som under puberteten när träningsbarheten för styrka och uthållighet är som som störst.

Samtidigt försvinner rörligheten redan i 10-12 års ålder så det gäller att använda rörlighetsträning i den dagliga träningsrutinen för att bibehålla och utveckla de fysiska förmågor som spelet kräver när duktiga ungdomsspelare ska ta steget mot junior och junior elit.

Det är alltså inte styrketräningen som gör unga spelare stela och till sämre skridskoåkare under ungdomsåren.

Minskad rörlighet sker naturligt under hela uppväxten och när rörlighetsträning och styrketräning bli stående inslag i träningen leder nyvunnen styrka till bättre teknik. Det krävs både rörlighet och styrka för att röra sig snabbare på isen.

Spelare som inte kommit i puberteten som vill åka snabbare ska inrikta fysträningen på att få bättre balans.

Övningar för koordination och balans är lättast att lära sig som barn och unga spelare som inte utvecklar någon benstyrka eller spänst i hoppen vinner mest på att använda övningar som tränar balans och koordination för att bli bättre skridskoåkare i unga år.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng