De första 8 veckorna av sommarträningen har nu gått. Spelare och lag som tränar för att bli minst en division bättre under sommaren börjar att sommarträna i maj och tränar målmedvetet för att förbättra rörlighet, styrka och kondition under den första delen av sommaren.

Svenska Ishockeyförbundet har som alla andra förbund som tränar och tävlar i lagbollsport satt upp ett mål för 3000 meter som ska springas under 12 minuter. Det är en lägsta nivå för kondition som krävs för att en spelare ska orka att genomföra en hel träning och hinna återhämta sig till nästa träningspass under tävlingssäsongen.

För maxstyrka har de flesta lagbollsportförbunden satt en gräns för spelare 16-19 år att klara minst 1.5 gånger egen kroppsvikt i knäböj.

Under de avslutande 8 veckorna av sommarträningen ska nyvunnen maxstyrka bli till hoppstyrka och
sprintsnabbhet som går att omsätta på isen.

Den som blir starkare av styrketräning under sommaren springer snabbare på både 30 och 3000 meter. Styrkan gör det lättare att hoppa långt och den som hoppar långt springer ofta snabbt.

Spelare som hoppar längre och springer snabbare under sommaren åker fortare när det blir dags att gå på is i höst för att kontrollera om sommarträning för unga hockeyspelare har givit önskade resultat

Testar och tränar ditt lag rörlighet, kondition, maxstyrka och hoppstyrka under sommaren för att bli bättre hockeyspelare inför nästa säsong.


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se