Bosön labbet fystester

Träna explosivt före tävling

26/7, 2017 kl. 08:59

Träningsstudien visar att elitaktiva utövare av sport kan träna explosiv styrketräning med ett fåtal viktade hopp ett dygn före tävling och match för att förbättra tävlingsformen

  • Niclas Carlson Bosön labbet fystester
  • Webcoach
  • Webcoach
  • Webcoach

Många tränare och idrottsutövare väljer i ren okunskap att inte träna någon styrketräning alls innan tävling och match för att spara energi.

Istället för att hoppa över styrketräningen kan elitaktiva som tränar för att tävla och vinna utföra ett explosivt styrkepass 24 timmar innan tävling för att förbättra matchform och tävlingsresultat.

Vältränade idrottsmän som använde viktade hopp i en nygjord träningsstudie testade maxstyrka och hoppstyrka före det explosiva träningspasset. Tester för maxstyrka och hoppstyrka gjordes även 24 och 48 timmar efter avslutat träningspass.

Det explosiva träningspasset bestod av 5 x 4 viktade skivstångshopp med en belastning som motsvarar 40 procent av 1RM i knäböj med 3 minuters vila mellan varje set.

Vid nya tester efter 24 timmar förbättrades resultaten för både maxstyrka och hoppstyrka mest i jämförelse med testerna som gjordes före träning och 48 timmar efter träningspasset.

Träningsstudien visar att elitaktiva utövare av sport kan träna explosiv styrketräning med ett fåtal viktade hopp ett dygn före tävling och match för att förbättra tävlingsformen.

National Strength & Conditioning Association

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000001812

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng