Träna hårt under längre tid

25/7 kl. 22:30

När tränaren kontrollerar klockan under träning kan arbetstiden ökas från 3 till 30 hårda träningsminuter innan spelarna tröttnar.

Att träna hårt förknippas ofta med att vara helt slutkörd efter träningen. Den typen av träning tillåter bara hårda tag i max 3 minuter innan det är slut på krut och intensiteten måste sänkas till en lägre nivå.

Det går ut över tempo och teknik och kräver flera dygn av återhämtning. Intervaller är träning med hög arbetsinsats under korta perioder med tidsplanerad vila innan nästa jobb.

Om träningen inleds med hårt kontinuerligt arbete under 3 minuter är spelarna slutkörda efter bara en sådan intervall. Genom att utnyttja varje treminutersperiod med hårt arbete i 1 minut och 2 minuters vila är spelarna istället trötta efter 20-25 minuter med ett uppmätt värde för mjölksyra på höga 15 mmol/L.

Om arbetstiden istället är 10 sekunder och den planerade vilan 20 sekunder kan spelarna träna på en högre intensitet under 30 minuter men med ett mjölksyravärde på låga 3 mmol/L.

När tränaren kontrollerar klockan under träning kan arbetstiden ökas från 3-30 minuter innan spelarna tröttnar.

Med hög intensitet och korta arbetstider hålls även mjölksyran på låg nivå trots att den effektiva träningstiden ökat tio gånger. Det är vilan som gör att intervallträning fungerar som träningsmetod.


National Strength and Conditioning Association


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng