Idrottsutövare som vill utveckla sin fysiska förmåga att springa snabbt på korta distanser kan med hjälp av tung skivstångsträning förbättra sin sprintförmåga.

Professionella fotbollsspelare på U19-nivå som tränade styrketräning i 6 veckor under tävlingssäsongen i syfte att förbättra maximal benstyrka förbättrade sina resultat för 1RM knäböj från 125 kg till 150 kg.

Den relativa benstyrkan ökade från 1.66 till 2.0 gånger egen kroppsvikt i test- och träningsgruppen.
När benstyrkan ökar förbättras också sluttiderna på 5, 10 och 20 meter efter 6 veckors anpassad styrketräning.

Professionella fotbollsspelare som tränar 1 RM maxstyrka två gånger i veckan i 6 veckor under tävlingssäsongen blir både maxstarka och sprintsnabba.

Resultaten av undersökningen belyser vikten av att träna styrka för att bli starkare och snabbare och att träning för styrka och snabbhet kan bedrivas under tävlingssäsongen.

National Strength & Conditioning Association.

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


All Sport & Idrott

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000001243