Försäsongsträningen för hockey har satt igång och det finns lika många träningsupplägg som det finns tränare.

Viss typ av träning funkar medan annan träning inte kommer att leda till någon önskad effekt hos unga spelare som ännu inte nått puberteten.

Att bli stark, snabb och uthållig genom träning är tre grundläggande färdigheter inom alla bollsporter.

Snabbhet är lättast att träna upp innan puberteten. Med rätt löpteknik går det att utveckla sprintsnabbhet hos barn och ungdomar.

Arbetstiderna ska kontrolleras så att vilotiden räcker till återhämtning mellan varje ny övning. Annars tröttnar barn. Unga människor har inte möjlighet att genomföra en vuxenträning på en timme eller två.

Det kan räcka med 20-30 minuters träning när det handlar om att lära barnen rätt teknik. Det är därför viktigt att tränare som tränar barn och ungdomar håller koll på klockan.

Korta arbetstider på några sekunder och långa vilotider gäller för den som vill utveckla teknik och snabbhet hos unga spelare.

Barn hanterar inte mjölksyra på samma sätt som vuxna och har inget utbyte av att träna sej trötta i varje övning.

Tekniken är något man lär sej för livet och rörelsemönstret blir felaktig när kroppen blir trött.

Innan puberteten är uthållighet inget en tränare behöver tänka på. Däremot kan ungdomar som inte nått puberteten träna gym och cirkelträning för att förbereda kroppen för tuffare träning som kommer senare under och efter tillväxtspurten.

Glömmer man som tränare bort att titta på klockan i varje moment är det lätt att all träning blir någon form av uthållighetsträning. Det kommer inte att leda till att barn blir snabbare eller mer tekniska i sin sport oavsett hur mycket man tränar dem.

Enkla regler för tränare och föräldrar är att snabbhet och teknik kommer först medan styrka och uthållighet kommer lite senare i livet. Gör barnen pigga, snabba och glada med rätt träning i sommar.

All Sport & Idrott

WEBCOACH HOCKEY
http://webcoach.se/pages/view/hockey


Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se