Det tränas på sina håll alldeles för hårt under sommaren för att unga hockeyspelare ska få möjlighet utveckla sin fysiska förmåga inför nästa säsong.

Mjölksyraträning, löpning i uppförsbacke eller styrketräningsövningar i snabb takt under lång tid som gör barnen riktigt trötta är psykiskt påfrestande för unga och relativt otränade spelare och har inte samma effekt på barn som hos vuxna som tränar hårt.

De flesta avhoppen från ungdomsidrotten sker innan tonåren. Innan dess har hårdkörning på träning ingen större effekt på konditionen och mjölksyratåligheten.

Barn hanterar inte mjölksyra på samma sätt som vuxna och det gäller för barn- och ungdomstränare att lära sig hur träning fungerar före puberteten för att inte trötta ut och skrämma bort barn i utvecklingsbar ålder som vill utvecklas och bli bättre i sin sport.

Konditionen utvecklas som bäst efter puberteten och mjölksyratåligheten förbättras lättast genom anpassad träning under hela tonårsperioden.

Innan puberteten kan lätt styrketräning användas för att förbättra musklernas förmåga att tåla mjölksyra på ett effektivare sätt i vuxen ålder.

Även om barn inte kan hantera mjölksyra på samma sätt som vuxna så gör styrketräning med lätta vikter i unga år att mjölksyratåligheten blir bättre vid träning på junior och senior nivå.

Barn och ungdomstränare ska istället för att träna barnen trötta ge dem chans att utveckla den teknik som krävs i alla sporter för träning och tävling på en högre nivå.

Genom att inte trötta ut barnen vid varje träningstillfälle och istället använda grundläggande faktakunskaper från den allmänna träningsläran kan tränare som vill utveckla barn i sport använda anpassade träningsmetoder för unga och relativt otränade spelare

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se