Onlinetjänsten Webcoach Sport är en personlig tränare på nätet för alla utövare av sport och motionsidrott som vill förbättra ett tränings- eller tävlingsresultat med individanpassad träning. Under vinterhalvåret har löpare i alla åldrar testat och tränat med hjälp av Webcoach Sport för att toppa formen inför vårens och sommaren lopp.

Löparna tränar för att springa allt ifrån Ungdoms SM i sprint till något längre lopp i 5 och 10 km klassen eller riktigt tuffa utmaningar som Lidingöloppet, Tough Viking och Fjällmaraton.

Tillsammans med en tränare som utbildats av Riksidrottsförbundet RF har varje löpare tränat i sin egen takt med upplägg för rörlighet, styrka och pulsstyrda intervaller för att att kunna springa fortare.

Medan sprintlöparna har fokuserat mer skivstångsträning och hoppstyrka för att kunna utveckla mer explosiv kraft har träningen för löpare som springer längre sträckor koncentrerats till funktionell styrketräning i syfte att förbättra löpekonomin för att kunna spara på kraft och därigenom förbättra sin uthållighet.

Några av löparna har förbättrat sina testtider på 1 km med mer än en minut. Testvärden för uthållighets-styrka har fördubblats och resultaten för maxstyrka har ökat med 30-40 kg i både marklyft och knäböj.

Genom att först bli starkare är det lättare att springa fortare. Det är viktigt att vara stark för att tåla intervaller och tuffare löpträning för att förbättra sin kondition.

Genom att mäta längd och vikt tillsammans med träningsresultat för styrka och kraft ihop med kilometertider och sluttider på milen kan kan Webcoach tränare följa varje löpare och se till att träningen ger önskat resultat.

Niclas Carlson
Leg.Kiropraktor
för Hälsa Sverige
http://www.halsasverige.se

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se