För att bli mer explosiv i sport är det viktigt att först vara rörlig och stark i ben och överkropp.

När det sedan är dags att utveckla explosiv styrka är hopp och viktade hopp en bra träningsform. För benen är enstaka hopp och korta hoppserier ett effektivt sätt att utveckla explosiv styrka.

Explosiv styrka för överkroppen tränas enklast med hjälp av en skivtång som pressas upp på raka armar. Med hjälp av benen får skivstången fart genom en kort hopprörelse.

Att "hoppa upp" stången på raka armar i en accelererad rörelse utvecklar den explosiv förmågan. Att få upp stången på raka armar efter frivändning är därför ett bra sätta att utveckla explosiv styrka för hela kroppen.

All Sport & Idrott


National Strength & Conditioning Association.


Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000000438