Cooper test är ett test som används inom både fotboll handboll, innebandy, basket och ishockey för att uppskatta unga spelares konditionsvärde.

Kondition är något som spelarna grundlägger i 12-16 års ålder. Innan dess är det ingen större anledning att springa långt på träningen.

Det är istället smart att springa 10-20 meter för att träna snabbhet när spelarna ännu inte har nått puberteten.

I Webcoach Sport för hockey och fotboll har spelarna tränat individuellt under ett halvår med en fystränare som utbildats av Riksidrottsförbundet RF.

All träning sker på vetenskaplig grund och följer Riksidrottsförbundets senaste rön för träning av barn och ungdomar.

Under träningsperioden tränar spelarna grundstyrka och hoppstyrka tillsammans med sprint och korta intervaller för att förbättra sina träningsresultat.

Flera unga spelare som har tränat med Webcoach Sport under hösten har förbättrat sina sluttider på 3 km med över en och en halv minut.

-Det är riktigt bra och visar att anpassad träning under puberteten fungerar och ger resultat. Det finns flera sätt att förbättra konditionen än att springa runt planen eller springa spåret på träningen.

Korta intervaller och smålagspel fungerar utmärkt. Lättare styrketräning kan bedrivas hemma eller på gym och hoppträning och sprintträning ska göras på hockey- och fotbollsträningen året om.

Hur bra har konditionen blivit i ditt lag när ni tränat under hösten för att bli bättre i din sport?


All Sport och Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


All Sport & Idrott

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se