– Vi har hitintills varit lite tveksamma till att vara med i en ”Företagarförening” mycket på grund av att vi faktiskt
själva är en förening och att vi kanske inte känt oss riktigt hemma i företagarvärlden, säger ansvarige Kenth Sennevall. Men utvecklingen i ”vår branch” (motion, friskvård, gym)
har gått väldigt fort senaste åren vilket gjort att vi blivit tvungna att anpassa oss och tänka mer marknadsmässigt.

Dessutom har vi själva vuxit snabbt de senaste åren vilket resulterat i att vi äger två egna fastigheter och bland annat driver tre gym i Gävle.
I samband med detta har vi även startat ett förenings ägt AB med namnet Sporthus Gävle AB som i första hand har till uppgift att förvalta våra fastigheter. All verksamhet bedrivs fortfarande i föreningen.

Vi har i dagsläget drygt 6400 aktiva medlemmar som deltar vi våra olika aktiviteter som gym, gruppträning och traditionella lagidrotter som fotboll, innebandy m.m.
Korpföreningen Gävle omsätter idag ca 10 miljoner och bolaget ca 5 miljoner.

Vår riksorganisaton, Svenska Motionsidrottsförbundet, har som ett av sina huvudmål att Korpens verksamheter riktade mot företag runt om i landet ska öka de närmsta åren.

Som ett led i detta känns det naturligt för oss att börja engagera oss lite mer i det lokala näringslivet och där skapa nya kontakter och i slutändan kanske få till några nya samarbeten. Affärs nätverket effect+ verkar ju vara ett ypperligt forum för detta