I en kravprofil för vilken bollsport som helst så är kravbilden olika när det gäller att tillhöra nationell eller internationell elit i sin sport.

Det gör att landslag eller klubblag som deltar i internationella turneringar behöver anpassa träningen efter internationellt motstånd.

I den Spanska damrugbyn för 7-mannalag jämfördes nationella och internationella matcher för att påvisa skillnaden för sträcka, hastighet och puls under fyra matcher.

Vid nationella tävlingar springer spelarna runt 1350 meter i snitt medan spelarna i internationella sammanhang snittar 1650 meter.

I nationella seriematcher är snittfarten 5 km i timmen och på internationella matcher håller spelarna en snittfart av 6 km per timme.

På nationell hög nivå springer spelarna runt 50 meter i maxfart fördelat på 1 till 2 högintensiva löpningar i jämförelse med 6 högintensiva löpningar på totalt 120 meter på internationell nivå.

Fördelningen mellan vila och hårt arbete på match skiljer sej också åt där hjärtfrekvens når över 95 procent under matchen.

Vid internationellt spel är antalet accelerationer högre i både första och andra halvlek när man jämför med spel i den nationella ligan.

Sammantaget går nivån och tempot i de nationella ligorna inte att jämföra med internationellt spel. Nivån är för låg i det nationella seriesystemet och många duktiga spelare från den nationella ligan lyckas av den anledningen inte i landslaget eller när klubblaget spelar utomlands för att tempo, intensitet och distans är en annan än hemma.

Duktiga nationella spelare behöver därför träna mot kravprofilen för spel på hög internationell nivå för att orka prestera på topp när tempot är högre, sträckan är längre, motståndet bättre och spelet intensivare med mer tid för hårt jobb och mindre tid för vila.

Det krävs helt enkelt en annan spelarprofil för att lyckas internationellt i bollsport.

National Strength & Conditioning Association

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se/hockey

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000000393