Sverige spelar EM-fotboll och har haft svårt att skjuta skott på mål. Det gör att matcherna inte slutar med vinst

Många gånger debatteras det om vilken spelare som är bäst och det finns flera bedömningsgrunder för att framhäva en viss spelare som matchens bästa spelare på planen.

Det är svårt att räkna fram statistisk framgång hos en ensam fotbollsspelare i en match. Det som räknas i fotboll är mål och blir det 2-0 är det en eller två spelare som räknas.

En spelare som gör två mål i den matchen lägger beslag på många statistiska poäng och dom resterande tio lagkamraterna blir utan.

Ett forskarteam i Northwestern University publicerade nyligen sina rön genom Public Library of Science. I undersökningen redogör forskarna som ingår i Northwestern Institute on Complex Systems (NICO) en sammanställning över framgångsrika fotbollsspelare som deltog i EM 2008.

För att skapa en överblick använde forskarna ett spel-för-spel-system som normalt bara används under stora turneringar. Spelarna identifierades som medlemmar i ett nätverk istället för som enskilda individer.

Genom att analysera verksamheten i varje nätverk av spelare i laget där resultatet leder till skott mot mål kan forskarna ge flera spelare statistiska poäng.

Det lag som har flest vägar att gå för att skapa ett avslut genom skott på mål är också framgångsrikast.

Den spelare som ingår i flest nätverksaktiviteter som leder till skott på mål räknas statistiskt som bästa spelare på plan trots att antalet mål inte blir så många.

I nätverket är det lättare att se vem som är med och skapar framgång för sitt lag. Spelarnätverket kommunicerar med varandra genom passningar med ett gemensamt mål att skapa målsituationer med skott på mål för att vinna matchen.


All Sport & Idrott

WEBCOACH FOTBOLL
http://webcoach.se/pages/view/fotboll


Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se