Hockeyagenter skickar spelare som ska visa upp sig från sin bästa sida i mitten av sommaren och får hjälp av Fystränaren Victor Lejon att blir starkare och mer explosiva genom anpassad träning på Fyshuset i Gävle.

-Vi träffar spelare i alla åldrar som söker sig till Gävle och Fyshuset under våren och sommaren för tester och träning.

-Testerna visar med tydlighet vilka testresultat som behöver förbättras för att ta en plats i ett lite bättre lag på en högre nivå till nästa säsong.

-De bästa lagen har sina egna kravprofiler för hur spelarna ska se ut och prestera när dom ansluter till sin nya klubb i slutet på sommaren.

Under sommaren hinner alla spelare som vill bli "en division bättre" och det gäller att träna både smart och målinriktat om man vill utveckla den fysiska delen av spelet genom att förbättra rörligheten, styrkan och snabbheten.

Victor Lejon hjälper unga spelare att bli större och starkare med hjälp av resultatstyrd träning. Spelarna lär sig att ta ansvar för sin egen träning och det gäller att hålla koll på balansen mellan träning och återhämtning när spelarna ska bli större, starkare och snabbare.

-Ännu en sommar med backintervaller är inte vad spelarna behöver säger Victor Lejon som precis avslutat dagens träningspass.

-Vi har testat rörligheten och kört löpskolning och hoppskolning med spelarna. Det är den atletiska förmågan som ska lockas fram och förstärkas. Det gör man inte när spelarna är trötta. Sommarträningen ska göra spelarna snabba och explosiva.

-Det krävs att spelarna lär sig skillnaden på att ta i och att ta ut sig på träning. Att lyfta tungt, springa snabbt och hoppa långt är moment där spelarna får lära sig att ta i på riktigt med avslappnad teknik

http://webcoach.se/pages/view/hockey

Hur gör ni när ni tränar. Tar ni i på riktigt för att bli snabba och explosiva eller tar ni bara ut er på träningen?


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se