Vilka Combine-tester går att koppla till framgång i NFL?

3/10, 2017 kl. 00:15

Tränare och amerikanska fotbollsspelare som vill utveckla den fysiska delen av spelet för varje position kan med hjälp av utfallet av studien använda samma fystester som används vid en NFL Scouting Combine som 40 yard, bänkpress, höga hopp och kondrillerna Pro-Agility och L-drill för att testa, träna och utveckla det fysiska spelet för spel på högsta nivå.

Genom att koppla ihop 5500 amerikanska fotbollsspelares prestationer i proffsligan NFL med testresultaten för fysisk färdighet från NFL Scouting Combines mellan 2002-2016 kan fystränare som jobbar med amerikanska fotbollsspelare använda resultaten från studien i sitt arbete att utveckla spelare för spel på absolut högsta nivå.

Resultaten från en NFL Scouting Combine innehåller längd och vikt tillsammans med sluttiden på 40 yard samt resultat för vertikala hopp och max antal repetitioner i bänkpress, Pro-agility och L-drill som visar förmågan att starta, stoppa och riktningsförändra i maximal fart.

I studien har resultaten från NFL Scouting Combine länkats til varje position och framtida prestationer på planen där spelaren fått en "players elite performance award" under en eller flera säsonger med nomineringar till Pro-Bowl och NFL All Pro team.

NFL All-Pro team syftar till den laguppställning bestående av de mest framträdande spelarna på varje position under varje enskild säsong. Att bli utvald till All-Pro är en av de högst ansedda utmärkelserna i NFL.

En analys av data från NFL Scouting Combines mellan 2002-2016 visar att Quarterbacks och running backs som erhållit en players elite performance award och nominerats till Pro-Bowl och All-Pro tenderar till att vara stora och långa med bra resultat på 40 yard, bänkpress och höga hopp.

All-Pro och Pro-Bowl passningsmottagare Wide receivers och Tight Ends är på samma sätt som Quarterbacks och Running backs stora och långa med bra resultat på 40 yard, bänkpress och höga hopp med bra sluttider på både Pro-agility och L-drill vid en NFL Scouting Combine test.

Detsamma gäller för offensiva och defensiva linjemän och linebackers som nominerats till All-Pro och Pro-Bowl mellan 2002-2016 där storleken och förmågan att springa snabbt och hoppa högt tillsammans med bänkpress och bra testresultat för kondrillerna Pro-Agility och L-drill vid en tidigare NFL Scouting Combine gått att koppla ihop med framtida prestationer och players elite awards i proffsligan NFL.

Tränare och amerikanska fotbollsspelare som vill utveckla den fysiska delen av spelet för varje position kan med hjälp av utfallet av studien använda samma fystester som används vid en NFL Scouting Combine som 40 yard, bänkpress, höga hopp och kondrillerna Pro-Agility och L-drill för att testa, träna och utveckla det fysiska spelet för spel på högsta nivå.

Kör ni återkommande tester för bänkpress, agility, kort sprint och explosiva hopp i ditt lag för att utveckla den fysiska delen av spelet på varje position?

National Strength & Conditioning Association.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000002252

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng